Komoly dilemma tud lenni a bejárati ajtó anyagának kiválasztása. A legtöbben a napjainkban már igen esztétikus mintázatban, színben és kivitelezésben választható műanyag, és a klasszikus stílust kommunikáló, valamivel drágább, de természetesebb fa között vacillálnak.

Sokan szigetelőképességük alapján próbálnak dönteni a fa és a műanyag bejárati ajtó között. Valójában annak ellenére, hogy a fa természetes és szellőző anyag, a verseny döntetlen, így más összehasonlítási szempontot kell kitalálni a végső választáshoz. Az ajtó, így a bejárati ajtó hőszigetelése ugyanis a keret és az ajtólap illeszkedésén múlik. Fontos, hogy bármelyik alapanyagot is választjuk, jó minőségre van szükség ahhoz, hogy az ajtólap ne deformálódjon el az idők folyamán. Ugyanis az ajtólap és az ajtótok illeszkedése a deformálódás hatására romolhat.

A stabil illeszkedés azonban nem csak az ajtólap anyagán múlik. A vasalatok megfelelő méretezése ugyanennyire fontos. De a tömítés léte, mennyisége ugyanannyira számít ebben a kérdésben, mint a küszöb stabilitása, vagy a hőálló üveg választása a bejárati ajtóba épített ablak kialakítása során.

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük